På gång/Nyheter

Från den 4 januari och vecka framåt befinner sig Lill Viljesten, Carina Aynsley, Birgitta Andersson Backlund och Pia F Davidson på skrivretreat. Målet är att producera bra text, hjälpa varandra med goda råd, inspirera, arbeta med Litteraturkryssningen i maj samt att lägga grunden för ett gemensamt skrivprojekt.

Staffan Öberg har just publicerat sin 8:e titel som blir del tre i berättelsen om Lea. Boken heter Leas livvakt och kan köpas i den fysiska bokhandeln, på Bokus och Adlibris eller på Staffans hemsida www.staffanoberg.se. Där kan du också läsa mer om boken och andra böcker han publicerat.
Nedan ett utrag ur boken:
Det ljöd ett dovt dån genom valven och tunnlarna djupt nere i underjorden. Uppe på jordytan upplevdes det som ett mindre jordskalv, men långt där nere var uppståndelsen desto större.
 
Hemma i Ingenland gled Lea in genom porten fram till sin lilla gård. Hon stannade bilen, öppnade dörren och stirrade storögt framför sig. På hennes egen veranda satt en liten gosse med fötterna på bordet. Han såg riktigt spydig ut där han lekte med ett stort tuggummi i munnen. Goss hade presenterat sig. Leas livvakt mot Honn.

 
Utrikesministern var borta, kidnappad. Lea färdades norrut med sin armé för att leta och körde över Högakustenbron vid Ångermanälven. Hon stannade till vid restaurangen intill bron för att sträcka på benen och tog en fika. Hennes örnliknande jättefågel Realia fick sig en flygtur utöver älven.

Litteraturkryssning för både blivande författare och författare. 
Mellan den 6 och 7 maj 2018 genomför Stockholmsförfattarna sin andra litteraturkryssning med Birka Cruises. Steg för steg får du med författardrömmar verktygen som tar ditt manus från garderoben till utgiven bok. Är du redan etablerad författare får du råd om hur du ökar försäljningen och sprider ditt författarskap.
Våra föreläsare delar generöst med sig av sina kunskaper inom respektive område. Under hela kryssningen finns dessutom två stationer där du får privata råd från erfarna författare och representanter från Egenutgivarna. Läs mer och boka här!

Nu släpper vi vår nya logga!

Anita Santesson bjuder in till workshop i dans till klezmer, sång på jiddisch, klezmerjam, musik eller varför inte kultfilmen Jidl mit a fidl med Molly Picon. En gender bender film från 1936 där Molly måste klä ut sig till man för att klara sig i musikbranchen. Läs mer på Anitas hemsida. På bilden ser vi Anita med sin bok När djävulen kom till Bagarmossen.


Pia F Davidsons senaste bok Vänner i nöd, vänner i död, kommer som talbok för synskadade.


Pia F Davidson och Birgitta Andersson Backlund arbetar på Nya Stockholmsförfattarna. Läs mer under flik Kontakt.

Ny kryssning med Birka Cruies!
Nu har flera av de föreläsare vi har på önskelistan tackat ja till att prata på vår nästa litteraturkryssning med Birka Cruises den 6-7 maj! Bygga ditt varumärke som författare, i huvudet på en recensent, skriv ett filmmanus och mycket mer. Själv ser vi verkligen fram emot kryssningen, förra året var en höjdpunkt - förutom mycket matnyttigt var resan full av skratt och roliga minnen. General för eventet är Lill Viljesten med hjälpgeneraler Cecilie Östby, Birgitta Andersson Backlund och Pia F Davidson.

Här kommer en presentation av vår författare Eva Jacobson. Hon kommer att finnas i Stockholmsförfattarnas monter B08:29 på Bokmässan i Göteborg. Eva är beteendevetare och har arbetat som vägledare på Arbetsförmedlingen för kulturarbetare i många år. Längtade efter att bli egen företagare och startade eget inom rehabilitering och karriärcoaching. På sidan om drev hon-först som hobby - Pärlshopen: en affärsidé att göra egna smycken av lösa pärlor. Verksamheten växte till fyra butiker, 3 i Stockholm och en i Malmö och tog över konsultarbetet. Efter ett antal år falnade pärltrenden och den ena butiken efter den andra lades ner. Eva började läsa litteraturvetenskap på Stockholms Universitet, ville bli författare, började skriva och gå skrivarkurser. Hon har gett ut en bok: www.genom glaset.se och skriver nu på en fortsättning. Hon går samtidigt en lektörsutbildning för att lära sig bearbeta andras manus.

Bokmässan monter B08:29/Stockholmsförfattarna. 
Carina Aynsleys tider:
Torsdag 15.00 - ca 15.45: 
Carina Aynsley visar bilder från och berättar om sina upplevelser bland gatubarn i Kathmandu, före och efter jordbävningen. Carina signerar även sin bok "Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal" samt säljer nepalesiskt hantverk till förmån för barn i Nepal. 
Lördag 14.00 - 15.00: 
Carina signerar sin roman Grannen from Hell. 
Söndag 14.00 - 16.00: 
Carina Aynsley signerar sina böcker tillsammans med författarna Pia F Davidson och Birgitta Backlund.
Välkomna!


Nu får du ett halsband när du köper en Vänner i nöd, vänner i död Pia F Davidsons hemsida. Halsbandet bärs av bokens hjätinnor Veera, Miriam och Erika och representerar mod och styrka i svåra situationer, handlingskraft och förmågan att infria sina drömmar.

Carina Aynsley har som motto att inte dö nyfiken och har alltså en brokig bakgrund, även på jobbfronten. Bland annat har hon jobbat som servitris, lokalvårdare, vuxendövtolk samt enhetschef på Landstinget Gävleborg. Hon har sålt fisk, sytt stolsdynor till IKEA, varit vice ordförande i en bank, drivit redovisningsbyrå och städfirma. För sex år sedan levde hon en kortare period i Kathmandu, Nepal, och när hon kom hem gav hon ut en bloggbok om sitt liv bland gatubarn och Himalayas berg. Hon har fortsatt att skriva och är utgiven i Sverige och Nederländerna, på papper och som ljudbok.


Så här säger Carina Aynsley:
Vad göra när det skvalar oavbrutet, ryggen krånglar och energin tryter? Ta en bok, kanske, mysa till det i tältet med tända ljus och ett glas bubbel? Och vilken spännande bok! Maja I. Britzellis "Som om inget hade hänt". Rekommenderas!

Elisabeth Magnusson Rune är Civilekonom och arbetade tidigare främst med koncernredovisning och koncernredovisningssystem. Skrev gjorde hon på sin fritid. Efter en utbrändhet hoppade hon av ekorrhjulet och satsar nu helhjärtat på det egna författandet och utbildningen till Diplomerad Lektör.
Elisabeth har hittills publicerat boken Hitta läkningen i skogen och har skrivit bidrag i fyra novellantologier.

Så här berättar Cecilie Östby om sitt yrkesliv: Skrivandet har både varit min passion och mitt levebröd. Jag jobbar till vardags som frilansjournalist, vilket jag har gjort sedan nästan 25 år. När jag fick kontrakt för min debutroman innan jag hade skrivit ett ord, jobbade jag en tid på bageri för att göra något helt annat än att skriva under en period. Det var ett av de roligaste jobb jag har haft. Det var underbart att jobba i en miljö fylld av doften från nybakat bröd och gott kaffe. Sen älskar jag kundkontakten. Mer om Cecilie finns under flik Författare samt flik Titlar.


Rose Tillberg Mattsson är leg. Gymnasielärare i svenska och textil design. Hon arbetar heltid på gymnasieskolan i Hallstavik. Skrivandet sker på fritiden tillsammans med uppdrag som textilkonstnär och konferencier. Rose har skrivit flera noveller. Mer om Rose under flik Författare och mer om hennes noveller under flik Titlar.

Innan Ann-Catrin Malmlöf blev författare titulerade hon sig Head of customer care. Hon har arbetat runt om i världen och så här skriver hon om den tiden i sin bok På uppdrag mot framtiden:
I början av projekttiden var jag ofta inbjuden till ledningsgruppens möten. Customer Care betraktades som en mycket betydelsefull del av hela konceptet. Men under hösten har organisationen vuxit liksom avdelningen Technology and Operation där min lilla grupp hör hemma. Nu slipper jag gå på flera av dessa möten och kan i stället koncentrera mig på mitt ansvarsområde. Tech & Op, som nu består av nio underavdelningar, har trettio anställda plus ett stort antal konsulter, de flesta från IT-världen. Vi blir hela tiden påminda om att hålla oss uppdaterade på den senaste utvecklingen. Det blir många gruppmöten men det är viktigt eftersom det är enda chansen att kunna påverka både funktioner och utseende på Speedy Tomato’s sajt innan det blir för sent. Min uppgift att bygga upp, stötta och samordna kundtjänsten i de olika länderna, där behoven också kan variera, gör att jag ständigt måste vara beredd på förändringar. Det känns som om ett nytt projekt startas för varje land trots att Speedy är ett företag med en plattform som ska vara gemensam. Just nu är det en extra hektisk tid för mig när alla utbildningar ska förberedas och support i flera led byggas upp. På bussen hem från jobbet försöker jag koppla av alla röster omkring mig, startar jazzmusiken i min mobil, andas lugnt och sjunker in i glimten av skog innan vi kommer in till höghusen på Söder.

Så här glad blev Pia F Davidson när hon äntligen kunde packa upp sin nya bok Vänner i nöd, vänner i död!

På gång/Nyheter

Är du intresserad av att vara med i vårt nätverk?
Hej, jag heter Pia F Davidson. Tillsammans med en samling hängivna eventgeneraler driver jag Stockholmsförfattarna. Läs mer om hur vi arbetar och hur du också kan bli medlem. 

Du behöver inte vara från Stockholm - alla författare är välkomna!

Vårt mål och vår idé
Vi är ett nätverk av författare som samarbetar i olika event, till exempel signeringar, bokbord och föredrag. Vårt mål är att arbeta för att sprida litteratur och läsning i alla dess former. Samt att arbeta aktivt för att underlätta mötet mellan läsare och författare. Vi arbetar utanför de traditionella ramarna med bland annat författarbufféer, event i restauranter, livsmedelsbutiker, organisationer och på företag.

Det här gör vi
Vi har monter på bokmässan, driver litteraturkryssningen på Birka Cruises, erbjuder interna kurser i bland annat försäljning samt projektledning för butiksevent, samt arrangerar turnéer. Vi har också klara mål och tydlig affärsidé. Alla event marknadsförs samt håller en hög standard med ordning, reda och riklig kommunikation oss emellan. Sist men inte minst har vi väldigt roligt tillsammans!
 

För mer information läs här.

Staffan Öberg arbetar med omslaget till Lea 3. Boken kommer att heta Leas livvakt.

I januari 2018 kommer Birgitta Andersson Backlund ut med sin tredje roman Åter till Barcelona på Ordberoende förlag. Hon medverkar också i en antologi Kära mamma som kommer ut under våren 2018 på samma förlag.

Pia F Davidson semestrar i samma stad - Barcelona och laddar batterierna för sitt nästa bokprojekt som går under namnet Tor/Tora och handlar om 1944 vid norska gränsen och nutid i Stockholm.

Här kommer information om vad vår kreativa författare Lill Eliana Viljesten hade för sig innan hon blev författare.
Lill har en textil bakgrund och utbildning som formgivare och designer inom modeindustrin. Under större delen av sitt yrkeslivet drev hon ett eget varumärke, hade butiker och en syfabrik. Hon har även utfört frilance-uppdrag till andra större tillverkare av mode. Uppdragen har varit allt från att konstruera mönster till klädmodeller, samt presentation av hela klädkollektioner.
Under ett antal år drev hon också hälsokostbutiker, salladsbar och minilivs, samtidigt som hon var en anlitad designer på frilance-basis.   
Lill började skriva i början av 1990 talet. Under årtiondet genomgick hon en mängd skrivarkurser. Skrivarlinjen på Stockholms Folkhögskola. Plus en informatörsutbildning på gymnasiet.
Numera skriver hon på heltid.


Cecilie Östby läser vidare i bokhögen som hon ska beta av i sommar. I dag har hon kommit till När djävulen kom till Bagarmossen av Anita Santesson. Läs mer om Cecilie eller Anita under flik Författare och Titlar.

Besök Anne Liljeroths FB-sida! Just nu kan du delta i en sommartävling med böcker som vinst. Anne har skrivit tre böcker, Bara människor, Vanliga människor och På andra sidan gatan. Mer om Anne och hennes böcker under flik Författare och Titlar.


Cecilie Östby läser Lena Hanssons Ett liv utan början. Cecilie har skrivit boken Mistelbarn. Mer om Cecilie och Lena under fliken Författare och mer om deras böcker under flik Titlar.
 

Antita Santesson, som har skrivit bland annat, När djävulen kom till Bagarmossenmeddelar att hon har fått ett arbetsstipendium från författarfonden. Hon kommer att ägna sommaren åt att skriva.
Så här säger Anita:
Först och främst ska andra boken om Rosita, som jag skriver tillsammans med Ralf Novak Rosengren bli klar. Den första boken 5768 visningar fick barnens romanpris 2014 så vi har haft prestationsångest, men nu tar vi mod till oss och gör klart.
Sedan ska barnboken om Poppo bli klar. Det är en serie böcker för barn som kretsar kring etiska frågeställningar. Boken gör jag tillsammans med fantastiska konstnären Karin Efraim.

Här ser vi Rose Tillberg Mattssons imponerande hög med novellsamlingar som hon medverkar i.  På bilden under ser du ett litet provsmak ur En sommarfika. Mer om Rose under fliken Författare. Mer om hennes noveller hittar du under flik Titlar.

Så här skriver Carina Aynsley:
Jag tog med en enda bok på min åttadagarssemester: Så tuktas en svinpäls av Pia F Davidson, en bok jag längtat efter att få tid att läsa. Men oj, så besviken jag blev ... den räckte nämligen bara till två dygns sträckläsning. 
Vilken intrig! Vilket härligt, mustigt och bra språk! Länge sedan jag läste en bok som är så välskriven. Pia - skriv en ännu tjockare bok nästa gång, som räcker hela semestern! Läs mer om Carina och Pia under flik Författare och om deras böcker under flik Titlar.

Nyheter från Pe Kå Englund som säger så här:
När MittMedia berättade om tankarna för sporten blev jag glad för deras skull. Vilken resa de kommer att göra! När de sedan ringde och sa att jag kunde få följa med på äventyret så var det inget att tveka på. Det är bara att packa väskan och hänga med de proffsiga reskamraterna på färden in i framtiden. Ska bli hur kul som helst!
En annan sak som är hur kul som helst är arbetet med spänningstrilogin som Jan Huss och jag skriver. Det är en ynnest att få befinna sig i en värld som är en blandning av Breaking Bad och Hedebyborna tillsammans med Huss. Snacka om kreativ människa!
Och sedan öser jag förstås på med uppföljaren till Född på en söndag. Som tur är har jag sällskap av Jalle och hans knasiga bekantskapskrets, så jag hinner inte tråka ut mig själv med mitt eget sällskap i det jobbet heller.

Anita Santesson. Anita är författare, spökskrivare, filmare, gymnasielärare och skrivcoach. Tillsammans med Ralf Novak Rosengren har hon skrivit den prisbelönta ungdomsboken 5768 visningar på Youtube. Hennes senaste bok; När djävulen kom till Bagarmossen är en modern Fausthistoria med kvinno- och ungdomsperspektiv. Anitas böcker hittar du under flik Titlar.

Nu finns Staffan Öbergs nästa bok Vilse på kryssningen, som är nr 1 i hans nya feelgoodserie ute till beställning. Här kommer du till Bokus och här till Adlibris. Du kan läsa mer om Staffan under flik Författare eller på hans hemsida
 
Så här skriver Staffan: Har du lust att följa med Terje och hans gäng på en händelserik Ålandskryssning fylld av spänning, intriger och romantik? Vill du veta hur det går för det nyförälskade paret Inger och Roger?
 
I dansens virvlar kan mycket hända när bortglömda känslor vaknar till liv. Gösta dansar så svetten rinner, men virvlar ständigt vidare till nästa utmaning. Kommer han att hitta det han söker?
 
Terje, Gösta, Inger, Roger och många fler får du lära känna i denna spännande historia om det fria livet som 50+. Läs boken ”Vilse på kryssningen” och få svar på alla frågor!

Carina Aynsley medverkar i ett 20-tal noveller. Hon har också gett ut bloggboken Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal. 2015 kom hennes första roman Grannen från hell. Carinas texter är också utgivna i Nederländerna.
Carina både föreläser, skriver om och arrangerar resor till Nepal. Här hittar du mer om och av Carina. Hennes Facebooksida når du här.


Tips till dig med författardrömmar finns på Pia F Davidsons hemsida. Där finner du också povläsning ur hennes böcker - både publicerade och manus under arbete. Pia har skrivit Så tuktas en svinpäls och I likets vänkrets samt Vänner i nöd, vänner i död som kommer i augsti. Mer om Pia finns här.

Gör gärna ett besök till vår författare Ann Liljeroths hemsida som bjuder på intressanta bloggar och tankar. Ann har skrivit Bara människor, Vanliga människor och nu senast kärleksromanen På andra sidan gatan.

Ann-Catrin Malmlöfs tre böcker kan beskrivas som en resa från Angola till Nacka strand. De handlar om ett internationellt yrkesliv och hur det kan te sig för en svensk kvinna. Alla tre böcker finns även på svenskhyllan på biblioteket i Almuñecar, Spanien. Läs mer om Ann-Catrins böcker En kvinlig konsult på uppdrag i Colombia, En kvinnlig konslut på uppdrag i Angola samt  ... på uppdrag mot framtidenhär och mer om Ann-Catrin här.


Pia F Davidson arbetar för fullt på synopsisen till sin fjärde bok som handlar om gränstrakterna Sverige-Norge i Värmland 1944.




Nu finns Ann-Catrin Malmlöfs senaste bok, På uppdrag mot framtiden på biblioteket i Almuñecar, Spanien. På bilden ser vi Ann-Catrin och cheen för biblioteket.